Osteopathie

Ontdek de kracht van osteopathie:
Verbeter je welzijn en verminder je klachten

Indien je liever telefonisch een afspraak wenst te maken kan dat via +32 (0) 470 49 49 77

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een effectieve behandelmethode die veel mensen helpt bij het verminderen van pijn en het verbeteren van hun algehele welzijn. Het richt zich op het herstellen van het evenwicht en de balans in het lichaam.

Daarnaast kan osteopathie bijdragen aan het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het verhogen van het energieniveau. Kortom, osteopathie biedt een natuurlijke oplossing voor veel gezondheidsklachten en kan een aanvulling zijn op reguliere medische behandelingen.

De Kracht van Combinatie: Osteopathie & Kinesitherapie bij MyoMove

● Osteopathie zorgt voor harmonie in het lichaam en verbetert de algehele
functionaliteit.
● In combinatie met kinesitherapie, zorgt dit voor een sneller en efficiënter
herstel en revalidatieproces.

Waarom osteopathie?

● Behandelt niet alleen symptomen, maar zoekt naar de diepere oorzaak van uw
klachten.
● Helpt het zelfgenezend vermogen van uw lichaam te stimuleren door
bewegingsverliezen te herstellen.

Osteopaat Marijn MyoMove

Marijn Timmers

Osteopaat @ MyoMove

Voor wie is osteopathie?

Effectief bij een breed scala aan klachten, zoals rug- en nekpijn,
gewrichtsproblemen, hoofdpijn, sportletsels, spijsverterings- en
stressklachten.

Klachtenwijzer

Een osteopaat kan je helpen met rug- en nekklachten door middel van zachte, manuele technieken. Door deze manuele technieken wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam gestimuleerd en kunnen rug- en nekklachten verminderen. Osteopathie biedt daarmee een natuurlijke oplossing voor rug- en nekklachten, zonder het gebruik van medicatie of operaties.

Aan de extremiteiten komen de volgende klachten vaak voor: artritis (ontsteking van de gewrichten), gewrichtspijn, spierpijn, peesontsteking, tendinitis (ontsteking van de pezen), carpaal tunnel syndroom (pijn en verzwakking in de pols en hand) en epicondylitis (elleboogpijn). Sommige van deze aandoeningen kunnen het gevolg zijn van overbelasting of beschadiging van de gewrichten en spieren, terwijl andere het resultaat kunnen zijn van onderliggende aandoeningen zoals artrose of reuma. Het is belangrijk om snel medische hulp te zoeken als u klachten aan uw ledematen ervaart. Een osteopaat kan je met deze klachten helpen en ondersteunen. 

De osteopaat zal eerst een uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaak van de klachten, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de samenhang tussen de verschillende lichaamsdelen. Voornamelijk bieden we hulp bij kraakproblemen, duizeligheid of hoofdpijn.

De meest voorkomende sportblessures zijn: sprains (verstuikingen), strains (verrekkingen), kneuzingen, scheuren in spieren of pezen, stressfracturen, enkelverzwikkingen, ACL-tears (anterieure kruisband scheuren), rotator cuff tears (schouder), en Tenniselleboog. Het is belangrijk om blessures te voorkomen door goede opwarming en cooling down oefeningen te doen, goed uitgerust te zijn, en door blessures snel te behandelen als ze optreden.

De meest voorkomende spijsverteringsklachten zijn: verstopping, diarree, maagzuur, brandend maagzuur, winderigheid, opgeblazen gevoel, misselijkheid, buikkrampen en pijn, en indigestie. Veel van deze klachten kunnen verholpen worden door gezonde voeding, voldoende water drinken, en door stress te verminderen. Een bezoek aan een osteopaat kan hier een heel mooie ondersteuning bieden. Sommige klachten kunnen echter het resultaat zijn van onderliggende aandoeningen en moeten door een arts beoordeeld worden.

De voornaamste stressklachten zijn: angst, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, hyperventilatie, verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk, verlies van eetlust, opgeblazen gevoel, diarree of verstopping, en huidklachten zoals eczeem of uitslag. Het is belangrijk om stress te beheren door ontspanningstechnieken te gebruiken, voldoende slaap te krijgen, gezonde voeding te eten, en regelmatig te bewegen. Een bezoek bij de osteopaat kan je ondersteunen om deze klachten onder controle te krijgen.

Hoe ziet een behandeling bij de osteopaat eruit?

Het aantal behandelingen dat nodig is, varieert afhankelijk van de ernst en duur van de klachten en hoe snel het lichaam reageert op de behandeling. Gemiddeld duren sessies ongeveer 45 minuten.

Anamnese
De osteopaat stelt u een aantal vragen over uw klachten, medische geschiedenis en leefstijl om een beeld te krijgen van uw klachten en hoe deze verbonden zijn aan uw gehele lichaam.

Onderzoek
De osteopaat onderzoekt uw bewegingen en houding en palpeert (voelt) de spieren en gewrichten om de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Behandeling
De osteopaat gebruikt verschillende technieken, zoals manipulaties, needling, drukpuntmassage, en mobilisaties, om de bewegingen en functionaliteit van het bewegingsapparaat te verbeteren en de klachten te verminderen.

Advies
De osteopaat geeft u advies over hoe u de klachten kunt voorkomen, zoals oefeningen voor thuis, aanpassingen in uw dagelijkse activiteiten of verbeteringen in uw slaaphouding.

Wordt een osteopathie behandeling terugbetaald?

Prijs: €60/sessie (45 min)

5 sessies per jaar heb je recht op een terugbetaling van €10/sessie door jouw ziekenfonds.